ابوالقاسم خسروشاهین مدیرعامل شرکت ایستاکاغذ در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مشکلات صنعت چاپ گفت: با توجه به نوع کاری که ما انجام میدهیم -خمیر کاغذ - نیاز به واردات ماشینآلات این رشته به شدت احساس میشود اما به دلیل گران بودن این دستگاهها، امکان ورود و استفاده از این ماشینآلات وجود ندارد و تنها راه تسهیل در این کار، در اختیار گذاشتن تسهیلات و پرداخت وام از طرف دولت به واردکنندگان این نوع دستگاههاست.
وی با تاکید بر کیفیت ماشینآلان خارجی چاپ افزود: پیش از انقلاب دستگاههایی از کشورهایی مانند آلمان و انگلستان به کشور وارد میشد که تا همین اواخر به خوبی بازدهی داشت؛ 30 سال بازدهی مفید به معنی مرغوبیت یک ماشین است.
خسروشاهین درباره دانش پرسنل شاغل در عرصه چاپ نیز گفت: با توجه به دستگاههای داخلی چاپ، به عقیده من چاپچیهای ما شاهکارمیکنند و درواقع این نبوغ ایرانی است که ازکاغذهای کم کیفیت و یا نامرغوب و با استفاده از دستگاههای نه چندان بهینه، کتابها و پوسترهای زیبا میآفریند.
اضافه کرد: به نظر من هر کدام از این چاپچیها اگر به کشوری مانند آلمان که مهد صنعت چاپ است برود، کاری که تحویل میدهد در سطح دنیا پیچیده و نادر خواهد بود؛ بیش از 100 سال پیش، زمانی که ما اولین ماشین چاپ را در تبریز راهاندازی کردیم، کشوری مانند امارات عربی متحده حتی نامی هم در نقشه نداشت اما الان ما به اندازه نصف امارات هم نمیتوانیم چاپ کنیم.
مدیرعامل شرکت ایستاکاغذ ادامه داد: البته ما درعین حال میتوانیم کتابهای درسی کشوری مانند عراق را چاپ کنیم، اما دانشآموزی که سنش به 15 سال هم نمیرسد، چه میداند کاغذ مرغوب و چاپ زیبا چیست؟ بر همین اساس و همین قیاس صنعت ماکارونی و نساجی ما هم دچار مشکل است و در واقع ظلمی بالسویه صورت گرفته است!
خسروشاهین در عین حال بازدهی دانشگاهها و مراکز تحصیل رشته چاپ را خوب توصیف کرد و گفت: چاپچی که از ساعت 7 صبح تا 7 شب پای دستگاه چاپ است، باید بتواند حداقل 2 ساعت از وقت کارش را صرف آموزش کند و از حقوقش کم نشود اما متاسفانه چنین چیزی درایران حداقل بخش خصوصی ما تعریف نشده است و درواقع تشکیلات خصوصی ماهنوز به اینجا نرسیده است.
نظر شما